ZF 24

Erste are o expunere de 300 mil. euro pe bancile din Islanda

10.10.2008, 12:00 26

Grupul austriac Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a anuntat vineri ca are o expunere de 300 de milioane de euro fata de principalele banci din Islanda, unde criza financiara a impus nationalizarea celor mai mari banci.

"Erste Group anunta ca expunerile sale fata de Islanda, sub forma de imprumuturi, impartite intre cele mai mari banci ale Islandei, se limiteaza la 300 milioane de euro. Rata de recuperare va fi cunoscuta odata ce procesul de reglementare va fi inceput", se precizeaza intr-un anunt al Erste Bank transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Guvernul islandez a preluat, la inceputul saptamanii, controlul celor mai mari doua banci din tara, Kaupthing şi Landsbanki, pentru a evita prabuşirea intregii economii. Landesbanki şi a treia mare banca din Islanda, Glitner, vor fi nationalizate in intregime, iar Kaupthing a fost obligata sa accepte un imprumut din partea statului.

Actiunile Erste Bank au scazut ieri cu 11% pe Bursa din Viena. Pe Bursa de la Bucuresti, titlurile Erste au inchis ieri la 110 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO