ZF 24

Presedintele ANRE catre investitorii italieni in energie verde: Ma intreb cum de ati venit in Romania

Presedintele ANRE catre investitorii italieni in energie verde: Ma intreb cum de ati venit in Romania
23.03.2010, 18:47 23

Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale deReglementare in domeniul Energiei (ANRE) spune ca este uimit casunt companii care au venit in Romania sa faca investitii inenergia regenerabila in contextul in care cadrul legal este greoiiar autoritatile sunt lipsite de experienta.

"Stau si ma intreb cum de ati venit in Romania. Avem un cadru legalgreoi, avem lipsa de experienta, dar ne dorim sa ajungem la nivelulstatelor europene. Oricum nu este nicio discriminare pentru ca siinvestitorii romani se confrunta cu aceleasi probleme. Ne dam seamaca energia regenerabila este importanta mai ales ca sursele verzisunt gratuite. Bunul Dumnezeu nu trimite factuta", a spus Lificiuin cadrul unei conferinte organizata de Unimpresa, asociatiapatronala a investitorilor italieni din Romania.

Lificiu a mai spus ca spera ca in timp de o luna si jumatate legea220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii deenergie din surse regenerabile sa devina aplicabila.

"Sunt unele probleme de inaplicabilitate cu legea 220. Incercam sale rezolvam si sper sa avem intr-o luna, o luna jumate o legefunctionala", a mai spus Lificiu. Legea 220 pentru sustinereainvestitiilor in domeniul energiei regenerabile ar fi trebuit safie in aplicare inca din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO