ZF 24

Presedintele fondator al bancii portugheze Millennium bcp a demisionat

05.12.2007, 13:27 16

Presedintele fondator al bancii portugheze Millennium bcp, Jardim Goncalves, si-a inaintat ieri demisia la presiunile exercitate de actionari, dupa aparitia unor informatii potrivit carora institutia pe care o conduce ar fi acordat credite fiului sau, in conditii ilegale, transmite Reuters.

Retragerea lui Goncalves, care a infiintat Millennium in anul 1985 si a contribuit la transformarea acesteia in cea mai mare banca listata la bursa din Portugalia, ar trebui sa puna capat perioadei indelungate de instabilitate la nivelul managementului institutiei. Primele probleme la nivel administrativ au aparut in luna mai, dupa esecul ofertei Millennium pentru concurentul BPI.

Consiliul de adminstratie al Millennium s-a reunit, marti, si a primit demisia lui Goncalves. Acesta se va retrage pe 31 decembrie din functia de presedinte al consiliului de supraveghere al bancii si al consiliului de administratie. El va fi inlocuit in functie de Gijsbert Swalef, presedintele Eureko, al doilea mare actionar Millenium, cu 7,7% din capital, a anuntat banca.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO