ZF 24

Preşedintele Klaus Iohannis: Resping remanierea guvernamentală. PSD este corupt şi trebuie să plece. Resping propunerile pentru Educaţie, Justiţie şi vicepremier

Preşedintele Klaus Iohannis: Resping remanierea guvernamentală. PSD este corupt şi trebuie să plece. Resping propunerile pentru Educaţie, Justiţie şi vicepremier

Autor: Alex Ciutacu

28.08.2019, 18:15 398

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că respinge remanierea guvernamentală şi propunerile de miniştri de la PSD, respectiv Dana Gîrbovan la miniserul Justiţiei, Şerban Valeca la Educaţie şi Iulian Iancu pentru vicepremier pe probleme economice.

„În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate să rămână. Am avut doi ani de guvernare coruptă şi incompetentă”, spune Klaus Iohannis.

Acesta nu acceptă remanierea guvernamentală propusă de premierul Dăncilă.

„În primul rând nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern. Nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentur că propunerile primite sunt inacceptabile. Aşadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier. Resping propunerea pentru ministerul Justiţiei, nu voi tolera să fie ignorat votul dat pe 26 mai , când s-a blocat prin votul românilor programul PSD şi ALDE de a opri lupta anti-corupţie şi de a baroniza România. Resping propunerea pentru ministerul Educaţiei. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie precum educaţia, zonă unde nu e nevoie de soluţiile trecutului ci de proiecte de viitor. Resping propunerea pentru vicepremier pentru relaţii economice”, adaugă Iohannis.

Preşedintele Iohannis a acuzat formaţiunea ALDE că încearcă să „se spele pe mâini” şi să scape de răspunderea asumată în urma guvernării.

„România trece printr-o criză guvernamentală dar eu nu voi gira prin deciziile mele susţinerea acestui guvern. PSD şi ALDE sunt vinovate deopotrivă pentru eşecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini şi de a se ţine depate de această guvernare sunt pur şi simplu ridicole. După ce ai stat la aceiaşi masă cu PSD şi ai luat măsuri împotriva românilor şi a românilor”, adaugă preşedintele.

 
AFACERI DE LA ZERO