ZF 24

Preturile mari ale camerelor de hotel din Moscova pun pe fuga clientii

11.08.2008, 21:30 14

Atunci cand Robert Jenkin, CEO al unei companii imobiliare ce valoreaza mai multe miloane de dolari decide sa calatoreasca, se cazeaza de obicei in hoteluri de patru sau cinci stele, fie ca e vorba de Tokio, New York sau de alte mari orase. Dar acest aspect nu este valabil si in Moscova, unde el prefera sa inchirieze apartamente, sfidand scarile saracacioase, mobila din era sovietica si agentiile de management fara experienta, scrie The Wall Street Journal.

Motivul este simplu: o saptamana la Moscova poate ridica o nota de plata doar pentru cazarea la hotel la 5.000 de dolari (3.300 de euro), pe cand Jenkin, care locuieste la Sofia, Bulgaria, plateste doar 1 500 dolari pentru un apartament. "Nu ar avea sens sa inchiriezi in alta parte a lumii", spune el. "Dar situatia este diferita in Moscova".

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cat costa in medie o camera de hotel in Moscova si care sunt cauzele acestor preturi ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO