ZF 24

Preturile productiei industriale au scazut in decembrie cu 0,2%

02.02.2010, 10:08 11

Preturile productiei industriale pe total (piata interna sipiata externa) au coborat in luna decembrie cu 0,2%, comparativ culuna precedenta si au avansat cu 4,2% fata de aceeasi luna a anuluianterior, conform datelor Institutului National de Statistica(INS).

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piatainterna au ramas la acelasi nivel inregistrat in luna precedenta,iar cele pentru piata externa au scazut cu 0,6%.

Pe sectiuni (sectoare de activitate), cresteri de preturi s-auinregistrat la productia si furnizarea de energie electrica sitermica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,5%), respectiv ladistributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitatide decontaminare (+0,2%). Preturile produselor din industriaprelucratoare au inregistrat scaderi cu 0,3%, iar cele dinindustria extractiva cu 0,1%.

Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi au avutprodusele din industria bunurilor de uz curent (+0,4%). Preturileproduselor din industria energetica au inregistrat scaderi cu 0,7%,iar cele din industria bunurilor intermediare cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO