ZF 24

Preturile productiei industriale au urcat cu 4,5% in martie

04.05.2010, 10:20 14

Preturile productiei industriale pe taotal (piata interna sipiata externa) au avansat in martie cu 4,5% fata de aceeasi luna aanului anterior, avansul luna la luna fiind de 1%, conform datelorInstitutului National de Statistica (INS).

Pe sectiuni (sectoare de activitate), cresteri de preturi aufost inregistrate cresteri la: productia si furnizarea de energieelectrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+6,8%),distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitatide decontaminare (+6,0%), industria prelucratoare (+4,3%). Inindustria extractiva se constata scaderi de pret cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturiau avut loc la produsele din industria energetica (+16,2%),respectiv cele din industria bunurilor de uz curent (+4,9%). Subnivelul inregistrat pe total s-au situat preturile produselor dinindustria bunurilor de folosinta indelungata (+4,2%), industriabunurilor de capital (-1,3%), respectiv cele din industriabunurilor intermediare (-3,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO