ZF 24

Prezenta discreta pe piata a producatorilor de lacuri si vopsele

25.06.2008, 21:30 26

Marii producatorii de lacuri si vopsele de la nivel mondial au o prezenta discreta pe piata locala, doar prin import, in conditiile in care segmentul de profil inregistreaza cresteri anuale de 15-20%. Insa avand in vedere cresterea puternica a consumului, intrarea gigantilor mondiali printr-o achizitie sau printr-un proiect greenfield este inevitabila.

Piata de vopsele a ajuns anul trecut la aproximativ 200 milioane euro, in crestere cu circa 20%, ritm care se va reduce la 12-15% in urmatorii trei ani, insa va ramane atractiv pentru gigantii mondiali precum Akzo Nobel (Olanda), SigmaKalon, parte a grupului american PPG, BASF Coatings (Germania) sau Tikkurila (Finlanda), scrie lunarul Business Construct, care a aparut astazi impreuna cu Ziarul Financiar.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine de ce evita gigantii mondiali sa intre pe o piata de vopsele cu un ritm anual de crestere de 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO