ZF 24

Primul an de pierderi din ultimul deceniu pentru Metro Cash&Carry

Primul an de pierderi din ultimul deceniu pentru Metro...

Autor: Cristina Rosca

20.06.2015, 10:55 1180

Profitul germanilor a intrat pe un trend descendent în criză, câştigul net reducându-se an de an pentru a trece în teritoriul negativ anul trecut.

Comerciantul german Me­tro Cash&Carry, prezent pe piaţa locală cu o reţea de 31 de magazine, a înregistrat anul trecut primele pierderi din ultimul deceniu, în valoare de 1,26 mil. lei (0,2 mil. euro), după ce în anii de boom profitul ajungea la aproape 250 mil. lei (67 mil. lei).

Un trend de scădere au urmat şi afa­cerile companiei care au ajuns la 4,49 mld. lei (1,01 mld. euro) anul trecut. În cel mai bun moment, în 2007, compania a ajuns la 1,72 mld. euro, cu 70% mai mari decât cele de anul trecut.

Declinul vine în contextul în care criza pe de-o parte şi expansiunea co­mer­ţului modern pe de alta au dus la dispariţia a câtorva zeci de mii de mici co­mercianţi, magazine de bloc şi chioş­curi. Spre deosebire de lanţurile de hi­per­­marketuri, supermarketuri şi ma­ga­zine de discount care se adresează clientului final, lanţurile cash&carry au drept clienţi în principal revânzătorii (mi­cile magazine) şi jucătorii din HoReCa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO