ZF 24

Procuratura germana monitorizeaza cazul bancii IKB

03.08.2007, 15:36 23

Procuratura germana monitorizeaza situatia bancii IKB, care a a surprins luni pietele, anuntand ca a fost grav afectata de problemele din sectorul american al creditelor ipotecare, ceea ce a determinat un declin abrupt al cotatiei actiunilor bancilor germane, transmite Reuters.

Bancile germane care sprijina financiar redresarea IKB anticipeaza ca institutia financiara ar putea pierde pana la 20% din investitiile de 17,5 miliarde de euro facute pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

Amploarea problemei, dezvaluita dupa ce IKB a dat asigurari ca nu va fi afectata de problemele aparute pe piata imobiliara americana, a determinat conducerea bancii centrale germane sa faca apel la calm. IKB este specializata in finantarea companiilor mici si este controlata de banca germana de stat pentru dezvoltare KfW.

Procuratura din Dusseldorf, unde se afla sediul central al IKB, a anuntat ca va supraveghea banca indeaproape.

"Monitorizam cazul, dar nu au fost lansate proceduri legale", a declarat procurorul Peter Lichtenberg, fara sa ofere detalii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO