ZF 24

Producatorul de utilaje de mediu Comelf Bistrita domina bursa de la Bucuresti, in deschidere; piata pe plus

Producatorul de utilaje de mediu Comelf Bistrita domina bursa de la Bucuresti, in deschidere; piata pe plus
12.06.2009, 10:45 26

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au castigat in medie 1,5% in deschiderea sedintei de tranzactionare de vineri, pe o piata cu un avans de 1,07%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a castigat 0,9%.

Valoarea totala a tranzactiilor de pe piata reglementata a urcat aproape de un milion de euro, cele mai lichide titluri fiind Comelf, Antibiotice, SIF Oltenia si Azomures.

Producatorul de utilaje si echipamente pentru protectia mediului Comelf Bistrita (CMF) a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu pana la doua milioane de euro, de la valoarea actuala de 13,57 milioane de lei.

In primele trei luni, afacerile Comelf au scazut cu 44%, la 19,1 milioane de lei, iar firma a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 156.117 de lei.
Pentru a evita concedierile colective, incepand cu luna martie, conducerea firmei a redus programul angajatilor la 30 de ore pe saptamana, cu diminuarea implicita a salariilor.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24