ZF 24

Producătorul român de dermatocosmetice Ivatherm şi-a majorat vânzările cu 34% în S1. „În cea de-a doua jumătate a anului vizăm lansări de produse şi extinderea pe alte pieţe”

Producătorul român de dermatocosmetice Ivatherm şi-a...

Autor: Cristina Roşca

12.07.2023, 13:51 195

Producătorul român de dermatocosmetice Ivatherm, controlat de antreprenoarea Rucsandra Hurezeanu, şi-a majorat vânzările în primele şase luni din acest an cu circa 34%, un avans uşor mai temperat decât în 2022.

„În 2022, Ivatherm a avut cea mai mare creştere a cifrei de afaceri de până acum, de 42%. În prima jumătate a acestui an am înregistrat o creştere de 34% a vânzărilor, iar în cel de-al semestru vizăm lansări noi de produse, extinderea internaţională şi pe alte pieţe şi estimăm rezultate similare anului trecut”, a spus Rucsandra Hurezeanu.

Astfel, producătorul român a ajuns anul trecut la afaceri de 33,5 mil. lei şi la un profit net de aproape 5 mil. lei. Ivatherm produce anual 2 milioane de articole, având 70 de formule cosmetice şi 60 de angajaţi.

În 2023, compania îşi propune să lanseze alte zece produse dermatocosmetice noi.

De profesie medic, Rucsandra Hurezeanu a lansat brandul de dermatocosmetice Ivatherm în 2005, pe o piaţă dominată de companii străine precum Vichy sau Avene. A început prin a studia proprietăţile apei termale de la Herculane, cea mai veche staţiune balneară din Europa. A mers apoi în Franţa, unde a contractat o echipă de cercetători care să studieze apa de la Herculane şi apoi a început producţia. Astăzi cosmeticele româneşti Ivatherm sunt „made in France“ şi apoi sunt vândute în România şi în mai multe ţări din lume.

Mai exact, Ivatherm are prezenţă pe 15 pieţe din lume, iar printre cele mai recent adăugate în portofoliul companiei se numără Sri Lanka şi Vietnam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO