ZF 24

Profit in scadere pentru Albalact in 2007

22.04.2008, 12:45 10

Producatorul de lactatae Albalact Alba Iulia a obtinut anul trecut un profit 914.000 euro, in scadere fata de castigul de 1,7 milioane de euro inregistrat in 2006, in conditiile in care pornirea noii fabrici de la Oiejdea a intarziat cel putin sase luni, ridicand costurile operationale, a anuntat astazi compania.
"Suntem multumiti de rezultate si consideram ca ne-am atins obiectivul propus, in conditiile in care bugetul aprobat pe 2007 a fost de 154 milioane ron si profitul net bugetat a fost de 3,35 milioane de lei. Trebuie sa luam in considerare in primul rand deprecierea leului, apoi faptul ca anul trecut am deschis noua fabrica de la Oiejdea, una dintre cele mai mari si moderne din Sud-Estul Europei, care a necesitat investitii masive de peste 11 milioane euro", a declarat Traian Simion, directorul general al Albalact Alba Iulia.
"In plus, inceperea productiei in noua fabrica a intarziat cu sase luni fata de data prognozata, lucru care, iarasi, ne-a afectat vanzarile si rezultatele financiare iar acest factor s-a rasfrant si asupra rezultatelor din primul trimestru al acestui an, a mai precizat el.
Compania Albalact, care urmeaza sa fie listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, vizeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro si un profit net de 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO