ZF 24

Profitul Bancii Italo-Romena a urcat anul trecut cu 16%, la 7,5 mil. euro

28.03.2007, 10:59 11

Banca Italo-Romena a consemnat anul trecut un profit net de 7,5 milioane de euro, in crestere cu 16,1% fata de 2005, pe fondul avansului finantarilor si a castigurilor din dobanzi, a anuntat astazi institutia de credit.

Italo-Romena a precizat ca datele nu sunt perfect comparabile, ca urmare a trecerii la standardele internationale de contabilitate in Italia. Rezultatul economic efectiv realizat de banca a ajuns la noua milioane de euro, in crestere cu 40%, se arata intr-un comunicat al bancii.

Finantarile au crescut anul trecut cu 48,2%, la 383 milioane de euro, iar marja de dobanda a urcat cu 23%, la 13,6 milioane de euro.

Banca Italo-Romena a fost constituita in 1980 si reprezinta primul joint-venture romano-italian in sectorul bancar, avand sediul si directia de trezorerie la Treviso. De asemenea, aceasta este fost prima banca italiana cu structura proprie in Romania, actionarii initiali fiind, cu participatii egale, Banca Comerciala Romana si Veneto Banca. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO