ZF 24

Profitul din asigurari al ING, afectat de investitiile in pensii din Romania

13.08.2008, 13:08 8

Banca olandeza ING Bank a anuntat o scadere a profitului de pe piata de asigurari din Europa Centrala si de Sud-Est cu 3,3%, ca urmare investitiilor realizate de companie pentru piloanele doi si trei din programul de pensii private din Romania.

Profitul inregistrat de banca inainte de plata taxelor a coborat cu 25% in primul semestru, de la 4 milioane euro, la 3 milioane euro, profit inregistrat in S1 2007.

Valoarea primelor subscrise de companie in primul semestru a urcat cu 4%, la 74 de milioane euro, de la 71 de milioane, valoare inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior.

ING Fond de pensii este cel mai mare fond de pensii obligatorii de pe piata, la conducerea acestuia urmand a fi numita Emilia Bunea, dupa ce Radu Vasilescu a decis sa demisioneze.

Costurile de operare ale fondului de pensii administrat de ING s-au ridicat in prima jumatate a anului la 4 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO