ZF 24

Profitul Ericsson a urcat cu 12% in T2, sub estimarile analistilor

20.07.2007, 18:30 12

Profitul Ericsson, cel mai mare producator de echipamente de retele pentru telefonie mobila, a crescut cu 12% in trimestrul al doilea, sub estimarile analistilor, in timp ce vanzarile au stagnat pe piata europeana, iar informatia a determinat un declin de 3% al actiunilor, transmite Reuters.
Grupul a obtinut un profit inainte de impozitare de 9,3 miliarde de coroane suedeze (1,4 miliarde dolari), sub nivelul de 9,8 miliarde de coroane anticipat de analisti.
Vanzarile au crescut cu 8%, la 47,6 miliarde de coroane, fiind inferioare previziunilor analistilor, de 47,8 miliarde de coroane.
Vanzarile Ericsson in regiunea Asia-Pacific au urcat cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar veniturile din Europa au stagnat, in timp ce in America de Nord au consemnat un declin de 18%.
"Costurile sunt sub control, iar profitul a crescut cu un miliard de coroane fata de anul trecut, astfel incat putem fi satisfacuti", a declarat directorul general Carl Henric Svanberg.
In urma informatiilor, titlurile companiei au scazut cu 3,4%, la 26,8 coroane pe unitate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO