ZF 24

Profitul net al Michelin a crescut anul trecut cu 34%

15.02.2008, 17:01 18

Profitul net al producatorului francez de anvelope Michelin a crescut anul trecut cu 34,7%, la 772 milioane de euro, iar volumul vanzarilor a urcat cu 3,2%, dupa doi ani de scadere, potrivit datelor publicate vineri de grup.

Cifra de afaceri a Michelin a avansat cu 3%, la 16,8 miliarde de euro

Profitul operational inaintea deducerii elementelor exceptionale, a avansat cu 23%, la 1,6 miliarde euro, pe fondul reducerii costurilor si cresterii pretului. Marja operationala dupa scaderea elementelor exceptionale a fost de 7,8%.

Potrivit Michelin, in 2008, avansul livrarilor se va baza pe cererea de pe pietele emergente, in timp ce cresterea preturilor pentru materia prima va avea un impact negativ de 200 milioane de euro, fata de 72 de milioane de euro anul trecut.

Michelin si compania japoneza Bridgestone sunt principalii competitori pentru prima pozitie pe piata internationala de anvelope.

Capitalizarea Michelin a fost, joi, de 13,2 miliarde de dolari, iar cea a Bridgestone a fost de 12,8 miliarde de dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO