ZF 24

Profitul Nokia s-a prabusit cu 90% in T1, la cel mai mic nivel din ultimii 13 ani

Profitul Nokia s-a prabusit cu 90% in T1, la cel mai mic nivel din ultimii 13 ani
16.04.2009, 13:47 23

Profitul net al celui mai mare producator de telefoane mobile din lume s-a prabusit in T1 2009 la cel mai mic nivel din ultimii 13 ani, in contextul in care criza economica a lovit puternic vanzarile, scrie presa internationala. Profitul net a scazut la 122 mil. euro, fata de 1,22 mld. euro cu un an in urma. Veniturile au scazut cu 27%, la 9,3 mld. euro.

Compania, care a produs anul trecut mai mult de o treime din totalul mobilelor vandute pe plan global, s-a confruntat cu o competitie dura din partea Apple si Blackberry, ale caror telefoane s-au vandut bine pe piata.

De asemenea, consumatorii sunt mult mai prudenti cand vine vorba de cheltuieli din cauza contextului economic dificil, fapt care loveste in achizitiile generate de inlocuirea mobilelor vechi.

Nokia a reluat estimarea potrivit careia industria va scadea cu 10% in acest an din punct de vedere al numarului de unitati vandute, un procent mai ridicat al scaderii urmand sa fie inregistrat in primul semestru din 2009.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO