ZF 24

Punct final pentru fabrica de dulciuri Poiana din Braşov

Fabrica este închisă din 2008

Fabrica este închisă din 2008

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.05.2013, 21:50 868

Mondelez România, fosta Kraft Foods, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, se pregăteşte să vândă terenul de un hectar şi una din cele două unităţi ale fabricii Poiana din Braşov pe care a închis-o în 2008.

Tranzacţia este evaluată la 3-4 mil. euro, potrivit calculelor ZF. Nu este clar dacă viitorul cum­părător va relua producţia, mai ales că instalaţiile de producţie au fost mutate în momentul anun­ţării închiderii fabricii.

„Terenul nu s-a vândut, se do­reşte vân­zarea lui, dar nu este o noutate. De când s-a închis fabrica s-a anunţat că se va vinde terenul“, a declarat pentru ZF Doina Cavache, corporate affairs manager al Mondelez .

Ea nu dă însă detalii despre valoarea tranzacţiei. Mondelez are în Braşov două unităţi de producţie, una situată pe Strada de Mijloc şi una pe strada Alexandru Ioan Cuza (cea care se află la vânzare - n.red.). Ea a spus că în prima unitate se producea ciocolata Poiana, iar în cea de-a doua erau produse drajeuri.  

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO