ZF 24

"Grand Theft Auto IV" ar putea depasi "Halo 3" la vanzari si mari valoarea Take-Two

29.04.2008, 11:01 15

Mult asteptatul joc "Grand Theft Auto" ar putea depasi vanzarile jocului "Halo 3" o data cu lansarea de astazi, informeaza AFP.

Lansarea va avea loc la miezul noptii pe piata americana, multe magazine planuind sa aiba deschise usile pentru a vinde cat mai multe jocuri.

Conform analistilor jocul video ar putea depasi vanzari de aproape noua milioane copii in prima saptamana. Analistul Edward Woo de la Webdush Morgan Securities previzioneaza ca "GTA IV: Liberty City Stories" va deveni jocul anului.

Rockstar, producatorul jocului, este detinut de compania Take-Two Interactive, firma care a fost tinta unei preluari de catre Electronic Arts. Take-Two a respins oferta de doua miliarde dolari de la EA, amanand negocierile pana dupa lansarea jocului "GTA: IV".

Analistii citati de AFP considera ca EA va fi nevoita sa ridice oferta de preluare pentru a ajunge la o intelegere cu Take-Two.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO