ZF 24

Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane: Cred ca este o chestiune de timp pana sa ajungem in situatia Greciei

29.03.2010, 17:17 30

Cred ca este o chestiune de timp pana sa ajungem in situatiaGreciei. Sase, opt, 12 luni. Suntem de fapt deja in situatia lor,statul este falit", sustine Radu Merica, presedintele Camerei deComert si Industrie Romano-Germane, cel care a condus timp de cinciani afacerile lui Ion Tiriac.

Radu Merica gaseste multiple asemanari intre Romania si Grecia:"Suntem exact ca si Grecia. Sunt practic aceleasi conditii:coruptie mare, eficienta creditelor e mica, banii se duc prin totfelul de paradisuri fiscale si nu se intorc, alaturi de oineficienta fiscala la nivel institutionalizat. Singurul nostruavantaj, fiindca am avut mereu un rating de tara slab, este ca nusuntem la fel de indatorati ca ei - la nivel personal si la nivelde tara".

BUSINESS Magazin a intrebat o serie de manageri, analisti sieconomisti despre sansele ca Romania sa repete, in contextul crizeieconomice, scenariul grecesc. Situatia Greciei, un stat cu careavem legaturi economice puternice - banci, investitori, relatiicomerciale, francize, turism - a generat la Bucuresti atatdezbateri, cat si un val de temeri - ar putea ajunge si Romania inaceeasi situatie?

Cititi ce cred oamenii de afaceri si manageriidespre posibilitatea ca Romania sa ajunga in situatiaGreciei pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO