ZF 24

Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank in Romania for 2024” de către publicaţia internaţională Global Finance

Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank...

Autor: Roxana Rosu

02.04.2024, 16:10 131

Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank in Romania for 2024” de către publicaţia internaţională Global Finance.

În 2023, Raiffeisen Bank România a înregistrat o creştere de 130% la planurile de investiţii, pensii facultative şi asigurări de viaţă cu componentă de economisire, iar prin modelul Banking 1:1 a deschis un nou capitol în relaţia cu clientul, oferind soluţii de planificare financiară.

”Avem  rezultate şi recunoaşteri care confirmă viziunea noastră: aceea de a fi mai mult decât o bancă pentru clienţii noştri, de a fi un partener de încredere în planificarea financiară pe termen lung. Suntem motivaţi de premiul Global Finance, deoarece evidenţiază performanţele echipei din România şi încrederea pe care o avem în puterea inovaţiei ca motor de creştere sustenabilă”, a declarat Zdenek Romanek, Preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România.

În evaluare, Global Finance a luat în considerare factori care au inclus evoluţia şi creşterea activelor, profitabilitatea instituţiei financiare, acoperirea geografică,  raportul bun dintre credite vs total active, respectiv buna capacitate de a mobiliza resursele atrase pentru finanţarea economiei reale.

Activele totale ale Raiffeisen Bank România au depăşit pragul de 70 miliarde lei la finalul anului 2023, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, iar veniturile totale au înregistrat o creştere cu 16% în 2023 faţă de 2022, atingând nivelul de 3,7 miliarde lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii se situează la 21,4%, mult peste nivelul minim solicitat de BNR (17,4%). Expunerile neperformante s-au menţinut la niveluri scăzute (1,6%), iar poziţia de lichiditate (indicatorul de acoperire a necesarului de lichiditate, LCR) s-a situat la un nivel confortabil (267%), mult peste cerinţele minime regulatorii (100%).

Divizia Corporaţii a Raiffeisen Bank România a continuat să susţină economia reală prin creşterea activelor ESG cu 75% (aproximativ 320 milioane euro), atingând un nivel de acoperire sustenabilă a portofoliului de aproximativ 20%.

Global Finance, fondată în 1987, are un tiraj de 50.000 de exemplare şi cititori în 193 de ţări şi regiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO