ZF 24

Recesiunea i-ar putea costa pe britanici un million de locuri de munca

29.12.2008, 11:43 20

Anul viitor s-ar putea dovedi cel mai dificil inregistrat de piata britanica a muncii in ultimii 20 de ani, peste 600.000 de oameni riscand sa-si piarda slujbele, potrivit unui raport al Chartered Institute of Personnel Development, citat de The Guardian.

Numai in primul trimestru din 2009, numarul disponibilizarilor ar putea ajunge la 300.000, arata studiul citat. In acelasi timp, analistii avertizeaza ca situatia dificila de pe piata muncii s-ar putea perpetua pana in 2010, ducand numarul celor ramasi fara loc de munca pana la un million de oameni pe parcursul actualei recesiuni economice. In aceste conditii, Camera Britanica de Comert a facut apel la guvernul de la Londra pentru a nu majora salariul minim pe economie anul viitor, pentru a nu pune si mai multa presiune asupra angajatorilor aflati in dificultate. Cererea vine in conditiile in care numarul falimentelor in randul companiilor britanice a urcat semnificativ in ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO