ZF 24

Rekkers: Am realizat profitul asumat fata de actionarii nostri

02.02.2010, 10:06 22

"Am realizat profitul brut asumat in fata actionarilor nostri,intr-un context economic dificil si provocator care a marcat intreganul 2009", a declarat Robert Rekkers, directorul general al BanciiTransilvania.

Banca Transilvania a raportat pentru 2009 un profit brut dupaprovizioane de 86,02 mil. lei (20,3 mil. euro), fata de un nivelbugetat de 85 mil. lei, potrivit raportului transmis Bursei deValori Bucuresti.

"A fost un an al maturizarii Bancii Transilvania, ca sicompanie, atat din punctul de vedere al provocarilor, cat si caexperienta pe piata financiar - bancara. Am acordat maxima atentiepoliticii agresive de provizionare, managementului riscului,calitatii portofoliului de credite, precum si controlului foartestrict al costurilor. Ne-am adaptat, am valorificat noioportunitati si am lansat o Platforma Anti-Criza pentru companii sipersoane fizice", a mai spus Rekkers.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania care nueste controlata de un grup financiar international. La sfarsitulanului trecut, Bank of Cyprus a preluat 9,6% din actiunile TLV. Celmai mare actionar este BERD cu 15% din actiuni, in timp ceSIF-urile detin 14%, iar Horia ciorcila, presedintele bancii arecirca 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO