ZF 24

Remes va propune reducerea TVA si combaterea evaziunii, pentru a evita cresterea pretului painii

Remes va propune reducerea TVA si combaterea evaziunii, pentru a evita cresterea pretului painii
23.07.2007, 00:00 19

Ministerul Agriculturii va propune Guvernului introducerea unei cote reduse de TVA pentru paine si intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale in domeniu, pentru a "stapani" cresterea pretului painii ca urmare a secetei, a declarat, ieri, ministrul Decebal Traian Remes.
"Cautam masuri sa stapanim pretul painii si vom propune in Guvern masuri cum ar fi combaterea evaziunii fiscale. Evaziunea fiscala la paine ajunge la trei sferturi din productie, de la productia de grau pana la tejghea", a spus Remes, aflat la Targul de Fete de pe muntele Gaina.
Ministrul a apreciat ca pretul painii este nejustificat de mare, in conditiile in care a fost stabilit in 2003, cand graul costa 7,5 milioane de lei vechi pe tona, iar in acest an pretul va ajunge, chiar in conditii de seceta, la 5-5,5 milioane de lei vechi pe tona.
In ceea ce priveste evaziunea, Remes a aratat ca graul se vinde "din holda, din camioane", evitandu-se astfel in mod ilegal plata TVA. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO