ZF 24

Remi Vrignaud, Allianz-Ţiriac: Nu vrem creştere cu orice preţ. Profitul rămâne obiectivul numărul unu

Remi Vrignaud, Allianz-Ţiriac: Nu vrem creştere cu...

Autor: Anelis Baciu

04.12.2013, 00:08 155
Controlul daunelor şi segmentarea riguroasă a clienţilor sunt principalele elemente care au dus la îmbunătăţirea ratei profitabilităţii portofoliului Allianz-Ţiriac după primele nouă luni, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al asigurătorului, într-un interviu pentru ZF.
 
„Creşterea profitabilităţii s-a datorat controlului şi îmbu­nă­tăţirii ratei de daună (ponderea despăgubirilor în prime – n. red.). Pe asigurări auto rata de daună a scăzut cu cinci puncte procentuale şi a ajuns la 77% în prezent“, a explicat şeful Allianz-Ţiriac.
 
Asigurătorul a înregistrat un profit de 14 mili­oane de lei (3 mil. euro) în intervalul ianuarie-septembrie 2013, cu 40% peste rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Puţini asigurători au reuşit să raporteze profituri în ultimii ani, într-o piaţă care la nivel agregat a avut pierderi în mod constant din 2006 încoace.
 
Anul trecut Allianz-Ţiriac a raportat un rezultat negativ de 43 milioane de lei, conform datelor publicate de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF), dar Vrignaud susţine că asigurătorul a avut profit în 2013 după standardele internaţionale de contabilitate (IFRS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO