ZF 24

Respectarea unor reguli simple de igiena ar limita raspandirea gripei porcine, spun medicii

26.07.2009, 16:21 51

Virusul gripei porcine (A H1N1), care intr-o singura saptamana a infectat 100.000 de britanici, ar putea fi limitat prin cateva reguli simple de igiena, scrie AFP, citand centrul american pentru controlul bolilor.

“Spalarea mainilor, dar si folosirea gelurilor hidroalcoolice, pot limita raspandirea virusurilor”, a precizat Richard Besser, din cadrul centrului american pentru controlul bolilor (CDC). Recomandarea este valabila si pentru gastroenterita, care afecteaza anual milioane de persoane in Europa, sustin specialistii.


Pentru a limita transmiterea virusului, in timp ce tusim, cel mai bine ar fi sa ne acoperim “nu cu mana, ci cu bratul”, a precizat doctorul Besser. Suflatul nasului, stranutatul, scuipatul si tusitul pot fi gesturi foarte riscante. In caz de tuse, trebuie acoperita gura cu o batista de unica folosinta. Apoi, este implicita spalarea manilor. Batista de unica folosinta trebuie aruncata intr-un cos de gunoi, recomandabil cu capac.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO