ZF 24

Retailerul danez de mobilă JYSK ţinteşte spre 100 de magazine

Retailerul danez de mobilă JYSK ţinteşte spre 100 de...

Autor: Ioan Dornescu

06.02.2014, 19:18 432

Afacerile din România ale retailerului danez de mobilier JYSK au crescut uşor anul trecut, iar grupul intenţionează să-şi extindă, pe termen mediu, reţeaua de magazine din România la 100 de unităţi, de la cele 14 locaţii pe care le deţine în prezent. „Ne aşteptăm să vedem o îmbunătăţire a cifrei de afaceri pentru anul financiar 2013/14, deoarece tendinţa de uşoară creştere economică pare să continue şi în România“, a declarat Alexandru Bratu, country manager al JYSK România şi Bulgaria.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, JYSK România a raportat un rulaj de 65,5 milioane lei în 2011, pentru 2012 datele nefiind însă publicate. Grupul a intrat pe piaţa românească în 2007 prin magazine în franciză, iar în luna martie a anului trecut a devenit proprietarul unităţilor din România şi Bulgaria, managementul celor două ţări fiind reunit într-un sediu central la Bucureşti. JYSK deţine în prezent 14 magazine în România şi trei unităţi în Bulgaria. Compania comercializează mobilier, care acoperă o treime din vânzări, dar şi saltele, pilote, perne, precum şi decoraţiuni şi produse pentru baie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO