ZF 24

Rezervele valutare ale BNR au scazut cu 386 milioane euro in iunie

01.07.2009, 15:53 20

La 30 iunie 2009, rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut la 26,46 miliarde euro, fata de 26,85 miliarde euro in luna anterioara.

In aceasta luna s-au inregistrat intrari de 1,54 miliarde euro, ca urmare a modificarii rezervelor minime in valuta constituite de banci, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice (MFP), venituri din administrarea rezervelor internationale operatiuni pe piata interbancara.

De asemenea, au fost inregistrate iesiri de 1,93 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, impactul evolutiei preturilor obligatiunilor pe pietele internationale, impactul cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor internationale ale Romaniei, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara.

Pentru luna iulie, platile scadente in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice se ridica la 132,79 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO