ZF 24

Rezultate Erste Group in 2009: profitul net pentru perioada data, in scadere cu 6%; profitul dupa plata intereselor minoritare, in crestere cu 5%

26.02.2010, 09:56 38

Profitul net al grupului Erste a scazut cu 6% anul trecut, de la1,038 miliarde euro la 976,6 milioane euro, a anuntat vinericompania, care precizeaza insa ca indicatorul de profit relevant incazul sau este profitul net dupa plata intereselor minoritare, carea crescut cu 5% fata de 2008, pana la 903,4 milioane euro. Profitulnet dupa plata intereselor minoritare inseamna profitul netatribuibil proprietarilor societatii mama, conform explicatiilorcompaniei.

Pe trimestrul al patrulea, Erste Group a avut un profit netpentru perioada data de 168,3 milioane euro, fata de o pierdere de629 milioane euro in anul anterior, iar profitul net atribuibilproprietarilor societatii mama a fost de 183,3 milioane euro, fatade o pierdere de 603 milioane euro in T4 din 2008.

Comparativ cu profitul net din trimestrul trei 2009, compania aavut castiguri mai mici cu circa 20%. Reprezentantii companiei auexplicat ca indicatorul profit net atribuibil proprietarilorsocietatii mama (sau dupa plata intereselor minoritare) a fostintrodus pentru prima data in acest trimestru, pentru a respectastandardele internationale de contabilitate, si ca etsteindicatorul urmarit de analisti si pietele financiare.

Reuters si Bloomberg folosesc intr-adevar acelasi indicator,extras din contul de profit si pierderi trimis de Erste, subdenumirea de profit net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels