ZF 24

România, în topul ţărilor cu cel mai mare risc la inundaţii din regiune

România, în topul ţărilor cu cel mai mare risc la inundaţii din regiune

Autor: Loredana VOICULESCU

29.05.2012, 14:06 232

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, din păcate, ploile vor continua şi că există pagube materiale provocate de aceste fenomene meteo, care vor fi acoperite de Executiv din Fondul de rezervă.

"Am primit informări de mai multe ori pe zi de la ministrul Dobre, de la ministrul Plumb. Azi la ora 15:00 avem o întâlnire pe această temă. Înţeleg că din păcate ploile o să continue şi trebuie să fim pregătiţi", a spus Ponta, citat de Mediafax. Primul ministru a participat luni la Ministerul Administraţiei şi Internelor la videoconferinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

20 de judeţe, sub ape

Populaţia din peste 100 localităţi din 20 de judeţe a avut de suferit din cauza inundaţiilor care au avut loc în ultimele zile ca urmare a precipitaţiilor abundente. În total, au fost afectate peste 800 de gospodării şi anexe gospodăreşti, potrivit datelor de la Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În Bucureşti, în numai 24 de ore, a căzut mai mult de jumătate din cantitatea medie de precipitaţii dintr-o lună, după cum a declarat, la gândul.live, Viorica Dima, şef al Centrului Naţional de Prognoză de la ANM. Citiţi mai mult despre topul ţărilor cu risc de inundaţii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO