ZF 24

Romania Libera: Conserve romanesti made in Bulgaria

21.05.2007, 11:42 23

Din 2000 o companie romaneasca produce conserve de lux in Bulgaria. "Am inceput sa cumparam materia prima de la producatorii bulgari, carora le asiguram si subventii, conservele le producem tot acolo, dar marfa o vindem in Romania si Ungaria", spune Florin Preda, directorul executiv al companiei Unicom Grup.
Daca anul trecut au fost vandute 1,8 milioane unitati, anul acesta estimarile indica o crestere a vanzarilor la trei milioane de unitati dupa ce brandurile companiei vor intra pe piata ungureasca prin intermediul a nu mai putin de 3.000 de magazine.
Tot in acest an este posibil ca produsele companiei sa ajunga si pe piata americana. "Este o piata foarte mare si pentru a intra pe ea, pe langa calitatea produselor, trebuie sa ne asiguram ca putem face fata cererii", a precizat Preda.
In scurt timp oferta companiei se va imbogati cu noi produse. Tinand cont de tendintele de consum, orientate catre o alimentatie mai sanatoasa, compania a luat decizia dezvoltarii unei noi game de produse, de tipul ?healthy food?. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO