ZF 24

Romania Libera: "Internetul viitorului", o afacere de miliarde, incepe cu un scandal

19.09.2008, 08:40 29

Guvernul si-a propus sa introduca in Romania, pana la sfarsitul anului, o tehnologie ultramoderna de acces fara fir la Internet, pentru "asigurarea comunicatiilor in zonele neacoperite, sarace si indepartate", noteaza Romania Libera. Pentru asta avea nevoie de un spectru de frecvente radio in banda larga si a solicitat Societatii Nationale de Radiocomunicatii eliberarea frecventelor de 3.600-3.800 MHz, pe care aceasta noua tehnologie de acces la Internet – denumita WiMAX, un wireless mai dezvoltat – poate functiona cel mai bine. Numai ca problema de-abia de-aici incepe.

Cel care trebuie sa gestioneze implementarea acestei tehnologii, considerata de specialisti o superafacere, este seful Agentiei Nationale de Comunicatii (fosta ANRCTI), Dorin Liviu Nistoran, a carui neutralitate poate fi pusa la indoiala din cauza unei firme pe care o detine si care deruleaza afaceri legate de telecomunicatii: Televoice Grup. www.romanialibera.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO