ZF 24

Romanii au cumparat 4.000 de laptop-uri cu Blu-ray

03.08.2008, 17:31 14

Pe piata locala de laptopuri au fost vandute anul trecut circa 3.800 de unitati ce dispun de unitate optica Blu-ray care permite redarea filmelor in format high-definition, potrivit estimarilor subsidiarei locale a companiei nipone Sony.
"Primele notebook-uri cu unitate optica Blu-ray incorporata au fost lansate in vara anului 2007, la un an dupa introducerea lor pe plan international. Estimarea noastra este ca in total au fost vandute circa 3.800 de unitati in Romania, din care gama portabile Sony Vaio detine o cota de aproximativ 80%", a declarat pentru ZF Lia Burghelea, directorul de marketing Sony responsabil pentru Europa Centrala si de Sud-Est.
"Este un segment inca restrans, dar cu o dinamica foarte buna si probabil ca la finele anului vom discuta de rate de multiplicare insemnate, pe fondul cresterii cererii si disponibilitatii continutului HD (high definition), dar si cererii pentru discuri optice cu capacitate de stocare mai mare", a adaugat Burghelea.

Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO