ZF 24

Romanii, vecini cu Google

07.10.2007, 09:45 16

Prin doua lansari recente de reprezentante, Gecad si Softwin devin primele companii din Romania cu birouri in Silicon Valley, locul unde isi au sediul central cele mai mari corporatii IT din lume.

Anul acesta a fost unul agitat pentru Radu Georgescu, care spune ca la fiecare doua luni a calatorit cel putin o data in Statele Unite. Mai exact, la San Francisco; recent a deschis un birou al Avangate, companie din grupul Gecad, in Mountain View, un orasel de la marginea metropolei americane. "Daca nu esti acolo, ratezi o buna bucata din placinta. E obligatoriu sa te duci pe la mese pe acolo", sintetizeaza liber seful Gecad motivul prezentei in Silicon Valley. Tot de aceasta zona este interesat si seful Softwin, Florin Talpes, care a inchiriat un birou de aproximativ 300 de metri patrati in acelasi Mountain View.

Ambele afaceri si-au deschis birouri de reprezentare aici in aceeasi perioada si ambele sunt acum la cateva strazi distanta de sediul central al celei mai mari companii online, Google. Pentru BitDefender, compania desprinsa din Softwin care furnizeaza solutii de securitate informatica, biroul din Silicon Valley devine centrul global de marketing si il completeaza pe cel existent in Florida, de unde sunt coordonate vanzarile. Una din primele decizii luate de aici a fost incheierea unui contract cu agentia Crossbow Group, ce se ocupa si de contul Yahoo!, pentru a trasa strategia de comunicare la nivel global a noi identitati de brand. Pentru BitDefender, miza este si sprijinirea viitoarei listari pe o bursa internationala, anunt confirmat oficial de companie saptamana trecuta.

De ce Silicon Valley? Aflati in Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO