ZF 24

Romgaz si Aurelian Oil incheie un acord pentru operatiuni in Romania, Slovacia si Polonia

05.06.2008, 17:45 21

Aurelian Oil & Gas a incheiat un acord cu Romgaz in vederea dezvoltarii unor perimetre de explorare in Romania, Slovacia si Polonia, conform Thomson Financial.

Conform intelegerii Romgaz va obtine o 25% din productia proiectelor desfasurate de Aurelian Oil la Svidnik, Medzilaborce si Snina, din Slovacia, prin plata a 50% din cheltuielile de sondare.

In Polonia, Romgaz va obtine 15% din productia de la proiectele Cybinka si Torzym, compania urmand sa plateasca 45% din costurile unor programe de analiza seismica.

In Romania, Romgaz va obtine 40% din productia de la perimetrul de explorare din Bacau (Lilieci-1) si va participa in proportie de 66,67% la costurile studiului.

Incheierea acestor contracte reprezinta iesirea Romgaz pe pietele energetice externe, dupa ce compania a esuat, in anii trecuti, in incercarea de a se asocia cu grupul MOL pentru proiecte de explorare in Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO