ZF 24

Rotary ar putea construi cateva mii de locuinte pentru angajatii unor institutii publice

20.03.2007, 14:51 21

Rotary Constructii intentioneaza sa incheie in acest an o serie de parteneriate de tip public-privat, pentru construirea a catorva mii de locuinte destinate angajatilor mai multor institutii publice, a declarat, astazi, Liviu Buzila, consultant in cadrul firmei.

"Am inceput negocierile cu mai multe institutii publice, care detin terenuri si doresc sa construiasca locuinte pentru proprii angajati. Rotary va asigura proiectarea si constructia acestor ansambluri rezidentiale, urmand ca institutiile respective sa participe cu terenul si cu clientii", a afirmat Buzila.

El a adaugat ca numarul total al locuintelor construite in baza posibilelor parteneriate ar putea ajunge la cateva mii, atat in interiorul, cat si in afara Capitalei.

"Pretul locuintelor pe metru patrat construit ar putea fi cuprins intre 550 si 650 de euro, iar apartamentele vor putea fi achizitionate prin credite ipotecare", a spus Buzila.

El nu a precizat care sunt institutiile publice interesate sa construiasca unitati rezidentiale pentru salariatii proprii.

Rotary va incepe, in vara acestui an, constructia unui ansamblu de apartamente de lux, denumit Belvedere Residence, care va fi amplasat in cartierul Pipera din Bucuresti.

Proiectul va include patru blocuri cu 536 de apartartamente destinate clientilor cu venituri mari, pretul unei locuinte variind intre 1.500 si 2.000 de euro pe metru patrat construit, sume care nu includ TVA.

Valoarea investitiei este evaluata la circa 60 de milioane de euro, iar finalizarea lucrarilor este prevazuta pentru sfarsitul anului 2009. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO