ZF 24

Rusia, indignata de uniforma germana a lui Radu Mazare

Rusia, indignata de uniforma germana a lui Radu Mazare
23.07.2009, 19:02 176

Rusia si-a exprimat indignarea fata de “actiunile provocatoare” ale primarului Constantei, Radu Mazare, care a aparut impreuna cu fiul sau imbracat in uniforma nazista la o prezentare de moda, potrivit agentiei de presa ruse Itar-Tass.

“Astfel de actiuni provocatoare ale unui oficial de rang inalt provoaca indignare”, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova, citat de Itar-Tass, preluata de Mediafax.

MAE rus crede ca “acest act de blasfemie care dezonoreaza memoria milioanelor de victime ale nazistilor trebuie sa faca obiectul unei reactii internationale foarte serioase”, potrivit oficialului a carui nume nu este pomenit de agentia rusa de stiri. Aparitia primarului Constantei, Radu Mazare la o defilare de moda imbracat intr-o uniforma a armatei germane a starnit un val de condamnari in randul cercurilor evreiesti, ecouri care nu s-au stins nici dupa ce edilul si-a cerut scuze. Televiziunile rusesti au difuzat masiv, in ultimele doua zile, imagini cu primarul Constantei in uniforma germana din cel de-al doilea Razboi Mondial. Armata URSS este prima care a intrat in Berlin, inainte ca al Treilea Reich sa capituleze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO