ZF 24

Salariile din cadrul autoritatilor si agentiilor de stat vor fi discutate maine la Guvern

13.10.2008, 18:53 12

Nota comuna a Ministerului Muncii si a Ministerului Economiei si Finantelor ce stabileste principiile privind salarizarea in agentiile si autoritatile guvernamentale va fi prezentata in sedinta de Guvern de maine.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a convocat in cursul zilei de astazi o intalnire cu ministrul Muncii si ministrul Economiei si Finan]elor, in care au fost conturate patru principii pentru calculul salariilor agentilor.

Astfel, in cadrul societatilor comerciale cu capital de stat salariile vor fi calculate in functie de performante, in agentii si autoritati salariile se stabilesc in functie de o grila si nu prin negocieri, iar salariile directorilor acestora vor avea o valoare maxima echivalenta cu salariul unui secretar de stat.

In plus, un secretar de stat sau orice alt cadru poate face parte din cel mult un Consiliu de Administratie al unei companii de stat.

Urmariti maine in Ziarul Financiar lista celor 244 de agentii aflate in subordinea Guvernului si a ministerelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24