ZF 24

Salinen Austria este interesata de privatizarea Salrom

09.07.2007, 13:46 56

Producatorul de sare Salinen Austria a anuntat, astazi, ca este interesat sa preia firma romaneasca de stat Salrom, urmand sa investeasca 60 milioane de euro in prima faza, si a initiat discutii cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si cu sindicatele.
"Am discutat cu AVAS si sa speram sa fie organizata in vara o licitatie pentru selectarea consultantului, urmand ca privatizarea propriu-zisa sa aiba loc cel mai devreme la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor", a declarat, astazi, la o conferinta de presa, Stefan Maix, managing director al Salinen Austria.
El a precizat ca, in urma negocierilor avute cu Federatia Sindicala Romsal, care reprezinta salariatii Salrom, a fost convenit un program comun privind intentia de cooperare si dezvoltare in cazul privatizarii.
"S-au stabilit ca obiective principale, in primul rand nedivizarea societatii, modernizarea locatiilor existente si dezvoltarea lor prin investitii. Totodata, imediat dupa privatizare, 10% din actiunile societatii vor fi puse la dispozitia unui fond al salariatilor Salrom dupa modelul practicat in Austria din 1997", a spus Maix.
Investitia partii austriece va fi de 60 milioane euro, potrivit oficialului Salinen. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO