ZF 24

Scaunul celui mai puternic bancher din lume, pus in pericol de Senatul american

23.01.2010, 11:45 25

Confirmarea unui al doilea mandat la conducerea RezerveiFederale pentru Ben Bernanke este pusa in pericol, dupa ce maimulti senatori din partea Partitului Democrat au declarat vineri canu au incredere in capacitatea acestuia de a contracara criza,informeaza

Reuters

.

Doi senatori din Partidul Democrat au anuntat vineri ca se opununui nou mandat pentru Ben Bernanke, acestia alaturandu-se astfelvalului de senatori care au declarat ca vor vota impotriva numiriilui.

Anuntul vine pe fondul iesirii de sub control a somajului si acriticilor puternice venite din partea contribuabililor impotrivabancherilor de pe Wall Street, care au afectat puternic imagineabancii centrale.

"Desi voi vota pentru confirmarea lui, sustinerea mea nu estelipsita de conditii", a declarat liderul majoritatii parlamentara,Harry Reid, incercand sa mai atenueze din efectul dezertarii celordoi senatori de la politica partidului. "Senatul va continua saceara rezultate vizibile si insemnate pentru oamenii pe care iireprezentam".

Senatorii democrati Barbara Boxer si Russ Feingold au adusnumarul democratilor care se opun unui nou mandat la patru, multialtii anuntand ca inca sunt indecisi.

"Urmatorul nostru presedinte de banca ar trebui sa reprezinte orupere totala de politicile esuate din trecut", a spus Boxer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO