ZF 24

Schreiner: Crestem pe creditare cu 100 de milioane de euro lunar

07.07.2008, 19:30 11

Volksbank, un jucator din top zece care a crescut agresiv pe retail in ultimii ani, a ajuns la jumatatea anului sa aiba credite in sold de 2,9 miliarde de euro. Banca a realizat in primele cinci luni ale anului un profit brut de 14 milioane de euro, adica aproape 60% din castigul inregistrat pe tot anul trecut.

"Am incheiat luna iunie cu active de 4,4 miliarde de euro, iar potrivit datelor noastre sunt din primavara a patra banca din sistem. Diferenta intre locul opt si locul patru este insa foarte mica, iar clasamentul poate fi schimbat chiar si de o variatie mai mare de curs", a spus pentru ZF Gerald Schreiner, presedintele Volksbank. Austriecii au intrat in topul celor mai mari zece jucatori din sistem anul trecut, iar in decembrie se aflau pe pozitia a opta.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cate sucursale operationale are in prezent Volksbank si cum urmaresc austriecii acum dezvoltarea relatiei cu clientela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO