ZF 24

Secretul din spatele magiei: cum a reuşit un magician să leviteze lângă un autobuz din Londra. VIDEO

Secretul din spatele magiei: cum a reuşit un magician...

Autor: Ştefan Stan

27.06.2013, 14:06 11181

Veşti triste pentru fanii levitaţiei: Dynamo, magicianul care a cauzat mare agitaţie în Londra la începutul săptămânii apărând ca şi când ar levita lângă un autobuz dublu, nu levita de fapt, totul fiind doar o iluzie, potrivit Yahoo News.

Potrivit unei investigaţii conduse de News.com.au din Australia, „mâna” lui Dynamo era de fapt o proteză de oţel care era prinsă de autobuz. Un harnaşament îl ţinea pe Dynamo în poziţia corectă, în timp ce mâna sa adevărată era ascunsă în interior.

Video-ul cu cascadoria, sponsorizată de Pepsi Max, a fost “disecat” cu mare atenţie.

“Degetele sale nu s-au mişcat în clip şi nu există oameni în jur când planează lângă autobuz. De fapt, la o a doua vizualizare, braţul ataşat de autobuz pare fals”, a notat site-ul de ştiri.

Desigur, Dynamo nu este singurul iluzionist care face o cascadorie de levitaţie folosind un braţ fals.

Conform rapoartelor News.com.au, Johan Lorbeer, un artist de stradă din Germania s-a atârnat de pereţi în tot felul de locaţii imposibile, inclusiv marginile unor clădiri şi faţadele unor magazine, încă din 2002.

O fotografie eliberată de Agence France-Presse a arătat una dintre braţele false folosite de Lorbeer, imagine care a fost folosită şi ca dovată împotriva lui Dynamo.

Totuşi, la fel ca mulţi magicieni, Dynamo refuză să dezvăluie cum a făcut iluzia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO