ZF 24

Sefii din companii, preocupati de impactul sanatatii angajatilor asupra productivitatii

09.11.2008, 15:30 12

Cheltuielile companiilor de pe piata locala cu beneficiile legate de sanatate reprezinta, in medie, 7,5% din pachetul salarial al angajatilor, potrivit studiului Pan European Health Benefits Survey, realizat de Mercer, una dintre cele mai mari companii de consultanta in resurse umane la nivel global. Anul acesta, studiul a inclus, pentru prima data, si angajatorii din Romania.

Spre deosebire de companiile prezente la nivel local, in Bulgaria costurile cu sanatatea angajatilor reprezinta 8,8% din pachetul salarial, iar in Cehia numai 2,2%, in timp ce media in Europa de Est este de 5%. Mai mult decat atat, aproape doua treimi din sefii din companii (69%) sunt preocupati de felul in care starea de sanatate influenteaza productivitatea angajatilor.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, ce atitudine au companiile romanesti cu privire la planurile legate de sanatate si alte beneficii si care sunt asteptarile angajatilor structurate pe grupe de varsta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO