ZF 24

Seful Eurogroup atentioneaza - Grecia trebuie sa reduca cat mai repede cheltuielile

28.02.2010, 15:06 29

Grecia trebuie sa raspunda cat mai repede problemelor cu care seconfrunta reducatnd cheltuielile publice, contribuabilii dinUniunea Europeana nefiind prea dornici sa corecteze erorile demanagement ale guvernelor care s-au succedat la conducerea Greciei,a declarat, duminica, seful grupului ministrilor de finante dinzona euro, citat de publicatia elena Eleftherotypia.

"Grecia trebuie sa isi intensifice eforturile in vederealimitarii deficitului public", a spus premierul luxemburghezJean-Claude Juncker, seful grupului euro.

"Trebuie sa se concentreze pe reducerea cheltuielilor si asupramodalitatilor de crestere a veniturilor". "Grecia trebuie saintelegea ca contribuabilii din Grecia, Belgia sau Luxembourg nusunt pregatiti sa corecteze greselile de politica fiscala aleGreciei".

Comentariile vin cu o zi inainte ca comisarul european peprobleme de economie Olli Rehn sa ajunga la Atena in vedereasupravegherii stadiului in care se afla programul de reducere acheltuielilor realizat de guvernul grec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO