ZF 24

Seful ideal: Un bancher din Miami si-a recompensat angajatii cu 60 mil. dolari

16.02.2009, 15:45 30

Dupa ce si-a vandut participatia detinuta la banca City National, Leonard Abess Jr. a oferit angajatilor sai prime in valoare totala de 60 de milioane de dolari, scrie presa nord-americana.

Toti cei 400 de muncitori inscrisi pe statele de plata, ba chiar si 72 de fosti angajati au primit recompense financiare pentru activitatea depusa in companie.

Pentru cei mai vechi dintre angajati, bonusurile au depasit chiar si 100.000 de dolari. "M-am retras acum sapte ani si deodataam primit aceasta scrisoare minunata si un telefon", spune Evelyn Buddle, care a lucrat 43 de ani la divizia din Florida a City National

Leonard Abess nu a facut publica decizia sa si nici nu a aparut la sediul bancii pentru a i se multumi. A spus doar ca visa de mult la o modalitate de a-si recompensa angajatii.

In schimbul unei participatii de 83% din banca, grupul financiar Caja Madrid a platit in luna noiembrie 927 de milioane de dolari. Abess detinea un pachet minoritar de actiuni si ocupa in continuare pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al bancii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO