ZF 24

Senatorii au respins cererea de reexaminare privind ordonanta duty-free-urilor

11.04.2007, 13:12 13

Senatul a respins, miercuri, cererea presedintelui Basescu de reexaminare a legii de respingere a ordonantei privind limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid, desi seful statului sustine ca o astfel de decizie contravine normelor europene si incurajeaza evaziunea fiscala.

Comisia senatoriala de buget-finante a intocmit un raport de respingere a cererii de reexaminare, iar plenul Senatului a admis cu 42 de voturi "pentru", 3 "abtineri" si 10 voturi "impotriva", raportul de respingere.

In cererea de reexaminare trimisa Parlamentului, seful statului nu este de acord cu decizia Parlamentului, care a respins ordonanta de urgenta referitoare la limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid.

"Ministerul Administratiei si Internelor a avizat favorabil ordonanta (n.r. care interzicea duty-free-urile), intrucat acest act normativ contribuie la reducerea criminalitatii transfrontaliere", se arata in cererea de reexaminare a sefului statului, insa senatorii si-au metinut decizia de a respinge ordonanta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO