ZF 24

Severstal este nevoit sa renunte la planurile de investitii

18.11.2008, 21:30 17

Severstal, cel mai mare producator de otel din Rusia, si-a dublat profitul aferent lunii septembrie pe fondul preturilor ridicate, insa si-a redus estimarile anuale din cauza cererii in scadere, scrie Bloomberg. Profitul net al companiei a urcat la 3,24 mld. dolari (2,6 mld. euro), sau 3,22 dolari/titlu, comparativ cu nivelul de 1,53 mld. dolari inregistrat anul trecut.

Severstal va renunta la un program ambitios de investitii in valoare de 8 mld. de dolari (6,3 mld. de euro), demonstrand ca declinul economic forteaza producatorii sa-si reduca cheltuielile de capital, scrie Financial Times. Compania, care s-a extins puternic in ultimii ani, a anuntat astazi ca va diminua estimarile cu privire la veniturile aferente celui de-al patrulea trimestru si ca va micsora din nou productia.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce reducere de productie va opera Severstal in uzinele din SUA si ce vor face competitorii sai de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO