ZF 24

SEWS a pierdut 8 mil. euro din cauza cursului valutar

23.01.2007, 13:56 16

Conducerea companiei SEWS (Sumitomo Electric Wiring System) estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, valoare reprezentand o stagnare fata de anul trecut, dupa ce din 2002 pana in 2005 compania a inregistrat cresteri constante, de peste 60%, la nivelul indicatorilor financiari. In 2006, compania a realizat o cifra de afaceri de 107 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2005.

"Am realizat aceasta evolutie in ciuda unor conditii nefavorabile, precum situatia dificila de pe piata auto europeana, cresterea vertiginoasa a costurilor pentru materia prima si continua apreciere artificiala a monedei nationale. De asemenea, anul trecut au fost presiuni de crestere accelerata asupra costurilor salariale mult peste limitele impuse de nivelul inflatiei si al productivitatii muncii", a declarat pentru ZF Transilvania, Florin Ionut, director administrativ si financiar, SEWS Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO