ZF 24

SIF-urile si-au reluat cresterea: plus 3%

03.09.2008, 00:00 17

SIF-urile si-au revenit dupa un inceput de sedinta ezitant, inregistrand la ora 11:14 un avans de 2,8% la nivelul indicelui BET-FI. In deschiderea sedintei, titlurile celor cinci societati de investitii financiare au scazut cu 2, pe fondul unei lichiditati reduse, insa dupa prima ora de tranzactionare au%revenit pe plus, pe fondul unei lichiditati in crestere.
Cele mai mari cresteri le inregistrau SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF5), ambele cu avansuri de peste 3,5%.
In precedentele doua sedinte de tranzactionare, SIF-urile au castigat in medie 12%, dupa ce au pierdut de la inceputul anului 60%.
Cele mai tranzactionate actiuni au fost in prima ora titlurile Bancii Transilvania (TLV), cu un rulaj de 2,4 mil. lei si o crestere de 5,2%. Actiunile TLV au revenit la tranzactionare astazi dupa ce actionarii au hotarat la sfarsitul saptamanii trecute rascumpararea a 5% din actiuni pentru stabilizarea pretului pe Bursa si consolidarea valorii nominale a actiunilor de la 0,1 lei la 1 leu.
Actiunile Petrom (SNP) inregistrau un castig de 2%, iar BRD avea un avans de 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO